Blogger Backgrounds

Tuesday, November 1, 2011

First time amin naik bas...

Kali ni ibu nak cerita pasal amin punya first experience naik bas... masa ni kita kat KL.. Kita naik bas pi Jalan TAR.. Kalau kat tempat kita, ibu x pernah teringin plak nak bawak amin naik bas.. Sebab, kita punya area, tak jammed sgt macam kat kl nih.. senang lagi bawak kereta.. Parking pon x mahal macam kat KL nih... Ibu bersyukur dapat bekerja dan menetap di utara nih.. Expenses x tinggi sgt...Jom kita citer pasal amin plak... Amin punya feel ialah excited tapi takut... Memangla kan, besaq gile bas tu banding dengan kereta.. Selalu amin naik kereta je, mana nak takut kan... Jom kita tengok amin dalam bas...

Amin, chumim n tok masa kat bus stop... Kita lepak kat pekan batu 5, rumah sepupu ibu masa nih.. So, dekat je ngan jalan TAR tuh... Naik bas bayaq seringgit je sorang... x sampai 10 minit dah sampai...

Mula2 naik bas, amin dok atas chumim sat.... Muka amin sangatlah cuaknya.. haha

Pastu dok atas seat plak.. Tapi muka still cuak lagi...

Pastu dok rapat2 ngan chumim.... amin x bercakap langsung.. Diam je... takutla tuh.. hehe

Pastu tidoq atas chumim plak... Takut sangat la tu amin tu... nyomella..

Tapi itu semua hanya untuk 5 minit pertama... Lepas tu amin tengok orang dok turun naik bas, amin plak la nak turun naik sama ... haha.. tengok tu, amin dah start nak panjat seat kosong kat situ.. Tok siap suruh amin pegang tiang tu sebab takut jatuh la... bas kan bergoyang2...

Tapi amin x sempat main lama sangat atas bas tu sebab kita dah sampai ke destinasi yang dituju... Jom kita shopping... I like this part... haha... Inilah pengalaman pertama amin naik bas di usia 1 tahun 7 bulan.. Ingat tau amin... Nanti bila dah masuk hostel kena naik bas jugak balik rumah kan?... Belajaq rajin2 ye bila masuk sekolah nanti.... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh...

No comments:

Post a Comment