Blogger Backgrounds

Tuesday, November 1, 2011

Baca newspaper la plak...

Entry ibu kali ni pasal amin yang suka suki je nak jadi orang besaq... haha.. adaka plak dihentamnya baca paper... Baby mana boleh baca paper... Nanti sakit kepala... Sapa yang susah?... Amin jugak yang susah nak tanggung sakit kepala tuh.. Jom kita layan gambaq2 amin yang buat2 pandai baca newspaper..

Amin berlakon je tu macam baca... amin mana kenal semua huruf lagi.. Amin baru belajar sampai huruf F... kira ok la untuk umur amin yang bakal mencecah 1 tahun 8 bulan beberapa hari lagi, amin dah boleh kenal huruf A, B dan C..... huruf D,E dan F berteraboq lagi.. kalau suruh tunjuk, still salah lagi kadang2.. pelan2 la kan amin...Tapi kalau nombor, amin cepat sikit berbanding huruf.. amin dah kenal semua nombor dari 1 sampai 10... tapi yang amin boleh kata ialah nombor one, two, eight, nine n ten... yang lain x boleh kata lagi...tu dalam english... tapi kalau nombor dalam bahasa malaysia, satu nombor pon amin x boleh kata lagi... mungkin sebab ada 2 n 3 suku kata...anak2 kawan ibu semua dah boleh kata habis dah.. haha.. x pala, lain baby, lain perkembangannya kan amin?... usaha sampai jaya k amin...

Amin tengah tunjuk apa tuh?....

Amin ni memang suka sangat dengan nombor... Pernah satu hari tu, ibu ajak amin baca storybook.. Ibu ingat amin happy la tengok gambaq2 haiwan dalam tu.. rupanya2 amin lagi tertarik dengan nombor pages dia yang kecik kat bawah tu.. Dok ajak ibu baca nombor kecik2 kat bawah tu plak.. Mungkin disebabkan ibu suka sgt buat sudoku masa ibu pregnant dulu kot...So, amin pon terikut2la suka dengan nombor nih.... mintak2 la amin suka nombor sampai ke besaq nanti... amin...

Uish... tengok ibu plak... Bacala paper tu perabih... Amin kalau nak baca apa2 mesti meniarap... Bagus2.. save budget ibu, x yah beli meja ngan kerusi untuk amin membaca... kui kui kui... Ibu sayang amin sangat2.... ummmuuuaaahh... semoga amin membesar menjadi anak yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat...

No comments:

Post a Comment