Blogger Backgrounds

Thursday, January 6, 2011

Jalan2 kat area umah pak lang....

Entry ibu kali ni adalah pasal kita jalan2 kat area umah pak lang masa kita p melbourne hari tu.... Hari ni kiranya 1st day kita kat melbourne ni... Pak lang dok kat Hadfield (betul ke ejaan nih?.. hentam sajalah labu)... Victoria, Melbourne.... Hari ni mak lang p campus, so kita jalan2 area umah pak lang n mak lang ni je la... mak lang and pak lang ni p campus bergilir... kalu hari ni mak lang p campus, pak lang dok umah n settlekan apa2 yang patut... n kalu pak lang p campus, mak lang plak dok umah... how sweet... i like the cooperation.... ummuuaahhh2

Pagi2 lagi pak lang dah bawak kita p Coles... hehe... Coles ni macam giant n tesco la kat tempat kita.. tempat nak beli barang2 rumah....



Pastu pak lang bawak kita p market... Tempat nak beli buah2 n sebagainya... kat sini murah sket barang2 dia berbanding denagn coles tadi.... Pastu kita pon balik and tok pon masak untuk lunch... nyummy2....


Pastu sebab tak dak nak wat pe, kita pon jalan2 la kat area umah pak lang nih.... Ibu suka tengok kawasan rumah orang2 kat sana.... Cantik... Umah kat sana cam biasa la... halaman yang luas tu ada kat belakang rumah.... kalu kita kat malaysia, halaman luas biasanya di depan rumah.... lain tempat lain caranya.....


Tengok tu kawasan rumah orang2 kat sini.... bersih je kan.. pak lang kata, kalu x bersih nnt kena compound.. huhu


Jalan pon bersih sangat... X dak langsung sampah kat tepi2 jalan...



Satu lagi, rumah2 kat sini x pakai grill n sebagainya... Pagar pon rendah2 je.. kira boleh lompat masuk je... Pak lang kata kat sana x dak pencuri... tak dak kes ragut dan sebagainya... mana nak ada kes ragut kalu gaji minimum kat sana USD 2K kan?... hehe...


Ni amin, bapak, pak lang, abang farhan, ammar n aina kat luaq umah pak lang... Esoknya kita plan nak p jalan2 pasal pak lang n mak lang x p campus... Kat sana depa x sebut campus kot macam kita.. depa sebut UNI... hehe.... Sayang amin sgt2... ummuuaahh2...

No comments:

Post a Comment