Blogger Backgrounds

Thursday, January 6, 2011

The Great Ocean Road...

Entry ibu kali ni pasal pengembaraan kita kat australia hari tu.. memang mengembara sungguh.. Selepas berbincang dan sebagainya, kita semua decide nak p tempat tengok matahari terbenam... Nama dia Twelve Apostles...Ni mak lang la punya idea.... Dalam internet kata cantik giler tempat tu masa sunset... tapi sebelum nak sampai situ kita harus mengembara sejauh 243 km... sangat jauh kan amin?... Tapi sangat puas hati.... Scenery kat situ cantik sangat.... Ok, jom kita tengok apa yang kita lalui sepanjang 243 km perjalanan sepanjang Great Ocean Road tu... Sepanjang jalan tu nampak laut, ladang2.... cantik sgt2..... Indahnya bumi ciptaan Ilahi... Ibu tak snap gambaq masa kereta bergerak sebab takut sakit kepala.... Nanti kang apa pon x leh tengok.. hehe... Sume orang kena tengok ibu plak..
Ni berenti rehat jap.... So, apa lagi, posing la...

amin pon nak jadi driver ke?... Boleh gak tolong bapak bawak kete kan?


Kat sini banyak pokok yang cantik2.... Bersih sungguh kawasan dia...


Bapak ngan amin kat dalam hutan Robin Hood...



Tengok keindahan laut jap... Berenti rehat lagi ni.. banyak kali gak la kita berenti rehat dan rawat... hehe



Ni restaurant.... Macam zaman2 cowboy dulu...


Pesan tok wan, kat mana pon kita, utamakan Yang Esa.. Semoga Allah sentiasa merahmati kita... Kat sana x de masjid nak berenti solat macam kat Malaysia... So, kita solat je kat padang2 lapang... Yang penting, kita tak lupa Allah, Allah pon tak lupa kita.. Ingat tau amin... Jangan tinggal solat...


Ni ibu posing ngan amin n aina sementara nak tunggu giliran bersolat...



Berenti rehat kat pekan cowboy...



Posing ngan kereta nasional australia... HALDEN... kete sewa kat sana sume cantik2 n mewah2...


Ni berenti nak tengok kanggaroo... Tapi kanggaroo jauh sgt kat dalam, x nampak la plak.. huhu..



amin ngan aina berehat kat sini sementara sume orang lunch...


Kat Rumah Api...


Kat laut lagi.. Saujana mata memandang sungguh...


cantik sgt scenery kat sini.. Boleh turun sampai gigi air nih.. Tapi x larat.. hehe


Memang pengalaman yang x boleh dilupakan la sepanjang perjalanan di Creat Ocean Road tu... Scenery dia sangat cantik.... Indah sungguh ciptaan Ilahi.... Moga bila amin dah boleh baca nnt, amin akan kenang ia sepanjang hayat...Kalau ada umur panjang, boleh p lagi.. amin.... ibu sayang amin sgt2.... ummuuaahhhh2

No comments:

Post a Comment