Blogger Backgrounds

Thursday, January 20, 2011

Amin @ Rumah Tun Mahathir... Lawatan Sambil Belajar....

20 Januari 2011, Hari thaipusam... Ibu cuti... So, ibu pon lepak la dengan amin... Pagi2 tu bawak amin p klinik... Routine every month.... Berat amin dah 10.5 kg.... Nurse kata graph tumbesaran amin sangat OK.... Cantik je graph tu... Ideal depa kata.. haha... Tapi ibu x larat dukung dah ni.. Camne?.... Takpela, asalkan anak ibu membesar dengan sihat dan kuat...Lepas p klinik, bapak tanya kita nak p mana nih?... So, sebab tak tau nak p mana, ibu pon suggest la kat bapak kita buat lawatan sambil belajaq... Kita p Aloq Staq la.. P rumah Tun Mahathir... Bapak pon setuju.. Terusla kita ke Aloq Staq..... Tapi lawatan sambil belajaq tu sat saja, selebihnya macam biasala, mana lagi, tempat shopping2 la... haha....
Amin ngan ibu kat depan rumah kelahiran Tun Mahathir... Tun Mahathir ni mantan perdana menteri kita tau...... Amin kena ingat tu...



Amin ngan ibu kat dalam bilik Tun Mahathir...


Ruang tamu rumah Tun Mahathir....


Ni bapak ngan amin kat rumah yang pamerkan sejarah penglibatan Tun Mahathir dalam politik tanahair....



Bapak n amin kat luaq rumah pameran politik Tun Mahathir........



Amin excited tengok 'coffee table book' sempena perayaan ulangtahun kelahiran UMNO yang ke 50....

Dekat area rumah kelahiran Tun Mahathir ni ada 2 rumah pameran... 1 rumah show segala macam stuff semasa profesion dia as a medical doctor and 1 more house tu show all the things masa dia melibatkan diri dalam bidang politik.... Ada juga auditorium kat sebelah rumah2 tu...
Ibu saja je bawak amin p rumah Tun Mahathir ni supaya kita ingat segala perjuangan pemimpin kita... Nanti ibu nak bawak amin p Rumah Merdeka kat Jalan Putra plak k... Kat situ rumah bapa kemerdekaan kita, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj...

p/s... Tiba2 ibu rasa macam ibu ni lecturer sejarah plak.... hehe

No comments:

Post a Comment