Blogger Backgrounds

Tuesday, January 18, 2011

Bukit Merah Laketown.....

Entry ibu kali ni nak citer pasal kita p Bukit Merah Laketown pada hari khamis, 23 December 2010.. Kiranya ni entry tahun lepas la... kira bolehla kan dari x buat entry langsung... Nanti terus lupa apa aktiviti yang ibu buat dengan amin.... ummuuaahhh...
Ni masa kita sampai kat bukit merah... Dalam pukul 11 camtuh... Lepak jap tunggu pak chaq, mak chaq, abg aiman n kakak hannan sampai.... Lepas depa sampai baru bapak p beli tiket nak masuk mandi manda... yebeda bedu.... ibu plak yang excited kan?.. hehe
Ni amin n chu mim kat depan jeti ke pulau orang utan tuh... disebabkan sume orang dah p sana kecuali amin, so, sume org decide x mo p dah... Bapak kata, nnt amin besaq baru bawak amin p sana plak coz kalu amin p la ni pon, amin macam takut je tgk benda2 macam orang utan nih.. hehe... itu kata bapak la... kalau ikut ibu, kita terjah je la... haha...

Amin n bapak dalam air... Ni la first time amin masuk main dalam air.... mula2 amin macam x suka je.. siap nangis2 lagi.. maklumlah sejuk.. Amin kan sampai la ni still mandi ayaq panas lagi.. Time tengahari pon mandi ayaq panas, tambah la pagi n malam kan?... huhu... Pastu bila dah lama2, amin dah start excited.. dah leh senyum n gelak dalam ayaq tu... Baru best... kalu x, camne bapak n ibu nak main ayaq?... hehe


Ni gambaq kita bertiga kat situ... Saja je posing jap buat kenang2an...


Ni la family kita yang x dak keja dok p main ayaq kat bukit merah tuh... hehehe...



Ni lagi gambaq posing orang x dak kheja... haha...


Amin dah lapaq coz sejuk lama-lama dok dalam ayaq.... Jom kita makan dulu...



Ni la kita 1 family yang p Bukit Merah Laketown tu... Best sangat.... Tapi tok n tok wan x p... Ada kenduri dekat kampung... Lagipon tok wan kata, tok wan n tok dah x sesuai p tempat2 camtu....tok wan malas la tuh.. hehe... Tukang tangkap gambaq yang x dak dalam gambaq ialah mak teh.... Pastu kita balik umah pak chaq kat Tepeng..... hari sabtu baru kita balik umah tok wan... Sayang amin sgt2... ummmuuuaahhhhh....

p/s.... memang x leh p dah la mandi tempat2 camni... tok kata kita p cari penyakit... hehe... habis badan amin naik biji2.... macam kudis... huhu... x hensem dah la anak ibu... Tok n tok wan asyik berleteaq je kat ibu.. kah kah kah.. ibu n bapak pon dengaq je la.. Ibu mana tau, kulit amin sensitif dengan ayaq tuh.. Nampak sgt ayaq tu kotoq kan?.. ibu tau dah, tapi saja je nak bawak amin p sana.... Walau camne pon, kita happy sgt kat sana... Now time for skin specialist.... rawatan untuk kulit amin yang sensitive tuh.... mintak2 amin cepat lega.... Buat masa la ni dalam hati ibu memang tobat dah la nak bawak amin p mandi tempat2 macam ni lagi... Tapi tak tau la plak bila amin dah besaq sket nnt ibu jadi TAU BUAT plak.. hehe...

2 comments:

  1. Cian Amin. Mmg kulit sensitif ni. Anak2 buah aunty ok je mandi kolam wpun masih bby. Moga2 Amin cepat sembuh.

    ReplyDelete
  2. tq aunty hanim.... tok kata amin ni kulit tawaq...

    ReplyDelete