Blogger Backgrounds

Sunday, September 5, 2010

My brand new Mercedes Benz....

Hari ni entry ibu adalah berkenaan dengan kereta baru untuk raya tahun ni... Kereta ni ibu and bapak beli sempena amin dah masuk 6 bulan dah bulan ni... hehe... Sayang Amin sangat2... Ummuuaaahh2... Cantik x kereta amin nih?.. Mestilah kan coz ibu bagi amin pilih... Ibu bagi amin duduk dalam kereta tuh, n then yang mana paling amin excited, yang tu la ibu n bapak beli.. hehe.. sumenya khas untuk anak ibu sorang nih... ummuuaahh2...

Haha.. fuh, dasat sungguh gambaq kereta kat atas tu... saja je ibu buat gimik... haha... Sebenaqnya, kereta amin yang warna oren kat bawah ni... hehe... Nak tau apa kena mengena kereta mercedes benz amin yang kaler oren ni dengan gambaq mercedes benz putih kat atas tu?.. hehe.. Sebenaqnya macam nih.... Once upon a time.... hehe...


Citer dia cam nih.... Ibu, bapak n amin keluaq pi beli kereta amin @ walker semalam... Masa kita balik tu, bapak pon parking la kereta amin kat ruang tamu.. masa kita balik tu, tok n tok wan x dak kat umah... Pastu, bila tok wan n tok balik, tok wan terus cakap macam nih.. " Ish2, sapa punya mercedes benz parking kat sini nih?".. hehe... Ibu terus nak tergelak... Comel je ayat tok wan tuh.. Dari situ la terus kereta amin dinamakan Mercedes benz.. hehe

Ni muka amin excited nak pi beli kereta... Haha... Amin macam faham je bila ibu n bapak cakap kita nak pi beli kereta amin... Haha.. Asal ada tayar je panggil kereta.. Dulu masa nak beli stroller pon pangil kereta gak.. haha... Ibu saja nak suruh amin pilih sendiri.. Kalu ikut ibu, ibu beli yang mickey mouse la... haha...

Sampai je kat situ, ibu n bapak bagi amin try semua walker yang ada... Nasib baik salesgirl tu baik sangat.. Dia x kisah pon kita try semua walker yang ada.. haha.. Yang sayangnya, ibu lupa nak snap gambaq waktu amin try sume walker yg lain.. X tau la pasaipa.. Ibu pon excited pilih kereta cam amin gak kot.. haha..

Walker yang lain sume amin x happy pon... X excited pon.. Pastu bila bapak letak amin dalam walker warna oren nih, bukan main lagi amin menjerit2... gelak2... goyang2... uish, bapak kata beli ja la yang nih, coz nampak cam amin suka sangat.. lagipon dia ada stereng n bunyi macam2.. hehe.. sebab tu kot amin suka... Melepasla hajat ibu nak beli walker mickey mouse.. Tapi nasib baikla coz yang amin pilih ni Winnie the Pooh... Ibu suka gak la kartun nih.. kira ok lah...

Pastu amin x mau keluaq plak dari kereta tu... hehe.. Memang kena belikan la walau camne pon... nasib baik amin mau keluaq dari kereta tuh masa nak bayaq.. kalu x, kena angkat kereta tu ngan amin sekali naik atas kaunter pembayaran... hehe... nasib baik amin x wat camtuh.. kalu x... haha.. x dapat ibu nak bayangkan.....

Ni la muka excited anak ibu nih time try kereta mercedes benz..... Amin suka warna oren tu ye?... Ish2... nasib baik oren dia cam cantik gak.... Ibu rasa mungkin amin dah terkena badi chu mim.. haha..



Ni plak gambaq amin kat umah masa main dalam mercedes benz..... amin mmg suka la kereta nih... Tapi tok kata x leh dok lama2 sgt.. Pinggang lembik lagi.. haha..tapi ibu rasa cam dah keras je pinggang amin nih... tu arr amin, sapa suruh pi beli mercedes benz awal sgt.. haha... Takpe arr, coz ibu tgk amin dok berdiri dalam walker tuh... relax je.. Takpe2.. amin naik sat2 sudah.. nanti bila pinggang dah keras, naik lama2 k.. haha.. Ibu sayang amin sgt2.... Ummuuaaahh2...

2 comments:

  1. amboi amin, dah ada keta la..aunty jugak yg xdak keta lgi..hehe..

    amin nih makin cute la..ish,geram sgguh gk. =)

    ReplyDelete
  2. ni apa kena-mengena dengan chu mim pulak nih? hehehehe... besalah... chu mim borek, amin rintik.... hehehhehe.... bagus2... teruskan keminatan yang ala2 chu mim tu ya...

    ReplyDelete