Blogger Backgrounds

Friday, September 24, 2010

Ibu n bapak accident la plak!!! huhu

Hari ni ibu nak entry pasal ibu n bapak accident... Ibu n bapak masa tu dari kulim ke penang... Benda ni berlaku at 23 september 2010 awal pagi dalam kul 9 camtu... masa tu bapak teman ibu p AMREC, SIRIM bhd.. Konon2nya ibu nak ambil sample research ibu la... Tapi benda lain plak yang jadi... Nasib baik sample glass yang ibu bawak tu tak pecah... Kalu x, x tau la camne.. huhu....
Jom dengaq ibu citer.... Ibu pon tak tau camne leh langgaq kete Wira nih... haha... sedaq2 dah langgaq dengan momentum yang sgt kuat... huhu... Bila ibu kalih tgk, mulut n tangan bapak dah berdarah... Pastu ibu check badan ibu plak... x dak pe la plak... tapi cermin depan ibu telah retak.. maksudnya, ibu telah menghantuk kepala ibu ke cermin depan dengan jayanya... haha... Sampai polis yang tangkap gambaq accident tu mai tanya camni " kak, nak pi klinik x? kuat hentakan kat cermin tu, sampai retak... takut apa2 jadi kat dalam"... haha... Pastu ibu jawab camni.." takpelah.. nnt saya p sendiri"... huhu... sakit pon dok sombong lagi... Tak tau pasaipa ibu jawab camtu... malu kot sebab dah langgaq kereta orang.. haha...

Ni gambaq jalan, masa accident tu ibu lupa nak ambik.. Ni selepas accident dah lama gak la...kaca pon dah tak banyak coz kete banyak lalu lalang.... Depa dah sapu kaca2 tu... haha... Masa accident tu, ibu jadi lost.. X sempat nak snap gambaq.....Pening sgt... x leh nak pikiaq... nasib baik kepala bapak ok... bapak cuma injured kat luaq...

Ni la kereta yang dilanggaq tuh.... Sebenaqnya, ibu pon x tau sapa yang salah... tapi konpom la ibu yang salah pasai ibu yang langgaq dia.. haha... Citer sebenaqnya camni... Kitorang baru lepas traffic light.. kiranya masuk simpang la ni.. Pastu tiba2 kat depan tu ada road block... Encik yang naik kete wira nih, tiba2 brek mengejut nak kona masuk simpang kanan kat depan tuh...Siap x bagi signal lagi... huhu...Mana nak perasan kan... huhu... Apa lagi, ibu pon tanpa berfikir panjang terus melanggaq kereta dia dari belakang...haha.. Memang x sempat nak buat apa2 dah masa tu...

Gedegang!!!!!!!!!!.... ibu tgk bapak, bapak tgk ibu.... huhu... bapak injured... ibu sgt sedih... Pastu datangla encik polis secepat mungkin coz macam ibu citer tadi, depan tu kan ada road block... Pastu datanglah orang2 dari bengkel nak tarik kete p bengkel... lama gak la settle2 benda tu baru pi balai...


Ni kete encik yang dilanggar tu..kete dia memang tak boleh gerak dah.. Tayar belakang x pusing dah... huhu... Kete ibu on tow la apa lagi.. x sempat plak nak snap gambaq.. huhu...
Masa kat balai, tiba2 encik yang dilanggar tu mai kat ibu n bapak... dia cakap nak wat settle coz kete dia x dak road tax masa dilanggar tu.. patut la dia macam x mai marah ibu n bapak tadi masa dilanggaq... huhu.. dan satu lagi dia adalah seorang polis berpangkat sarjan... Tapi ibu konpius gakla pasaipa dia macam kalut nak kona masuk simpang masa nampak road block tuh... huhu... pengajaran ayat, bukan orang awam je takut kalu wat salah, Polis pon takut gak.. hehe... So, dia ajak wat report lepas dia bayaq road tax la... n saman ibu dia yang settlekan... so, i agree... haha... Buat apa nak banyak2 cakap kan... Benda boleh settle... hehe.. So, citer accident ni berakhir kul 6 ptg lepas kami buat report kat balai polis traffik kat kulim.... Ibu bersyukur sangat sebab amin tak dak sekali dalam kereta masa accident tu.... Ibu sayang amin sangat2.... ummuuaaahh2....

No comments:

Post a Comment