Blogger Backgrounds

Thursday, September 2, 2010

Jalan2 Aloq Staq...

Hari ni ibu nak entry kita punya xtvt last week... Last week ibu cuti 5 hari.. best tu... hehe... Hari jumaat, Nuzul Quran n then selasa Merdeka Day.. So, ibu ambil cuti hari senin... Jadilah cuti ibu sebanyak 5 hari last week... hehe.. Yang ibu nak citer hari ni xtvt kita hari senin la.. Jumaat sampai ahad, x dak xtvt coz bapak x balik lagi... Kita lepak je la kat umah.. So, hari senin, bapak ajak jalan2 aloq staq... Ibu pon terus setuju coz boleh cari telekung kat pekan rabu... Lagi satu kalu ada baju melayu amin, leh beli coz kain yg ibu beli nak buat baju amin tu still kain lagi la, x jadi baju pon lagi.. haha.. rasa cam malas plak nak jahit.. So, ibu cakap kat bapak, tukaq tema la.. Tema tu pakai raya haji... Bapak dah garu kepala dah.. haha.... Ibu suka...
Mula2 kita pi Aloq Staq Mall... hehe... Ibu nak cari bag... Hah... Ibu berkenan sebiji bag kat situ n tanpa cakap banyak terus ibu sangkut kat leher amin... haha.. Nampak dak kat gambaq tuh... Terpaksala bapak p bayaq.. haha... Ibu suka lagi.. Memang hari ni hari suka ibu la.. hehe...


Pastu, kita pi Pekan Rabu plak... Sementara nak sampai bangunan pekan rabu tuh, punyala ramai orang berniaga kat sekeliling tu... best sangat2... cuci mata... Sambil2 cari baju amin...

Tiba2 sampai kat satu kedai tu, ibu nampak sepasang baju melayu biru yang sebijik ngan baju bapak pakai kawen dulu.. haha... Ibu dapat satu idea.. apa kata, kita tukaq tema.. ibu n amin beli baju lain, bapak pakai baju lama.. haha... Bapak tensen... nampaknya x pakai baju baru la bapak.. Ala, baju kawen pon pakai sekali tu je, pakai la balik raya nih.. hehe.. pastu, bapak kata, ibu kena pakai gak la.. haha.. X mo lah ibu...satg amin tersangkut kat manik baju ibu plak..haha.. Ibu nak beli kain n balik jahit lain.. baju kurung jap je ibu jahit..... haha.. Baju amin ibu malas jahit coz ada poket2 kecik.. lagipon dah dekat nak raya.. Mesti x sempat punyalah...hehe.. Amin jgn marah tau.. Nanti raya haji amin pakai baju ibu jahit k (mungkin jugak tok yg akan jahitkan..hehe).. ummuuaahh2..

Pastu cari kopiah amin plak... Amin sampai tertidoq teman ibu, tok n bapak jalan2... Tgk, ibu trykan kopiah amin masa amin tgh tido.. Amin nyenyak sgt sampai x sedaq pon.. Tapi sayangnya, x dak la saiz amin... haha...Takpa, bapak kata kita cari kat tempat lain plak.. hehe.. Pastu kita pon pi la pekan rabu.. Canggih woo.. Jejantas ada eskalator.. haha.. kat Bukit selambau pon x dak macam tu.. haha...Tok beli telekong kat situ.. Cantik sgt...Pastu kita pon balik la coz dah janji ngan tokwan nak buka posa kat umah... kalu x, leh bukak posa kat luaq, tapi tok wan plak ada komitmen lain petang tu, so, x leh ikut kita p aloq staq.. huhu

Jeng.. Jeng.. Jeng... Inilah baju raya Amin.. balik2 terus try baju raya dia tu.. elok2 ja ngan amin... So, malam tu ibu plak pi cari kain nak buat baju sama kaler ngan amin n bapak.. hehe.. and tema kita raya tahun ni biru la... Tapi raya lagi seminggu, tgk2 jumpak lagi baju yang cantik.. hehe... tukaq tema lagi.. tapi x kot.. Sebab bapak dah start bising.... haha... tapi ibu suka.. Sayang amin sgt2... ummuuaaahhh

No comments:

Post a Comment