Blogger Backgrounds

Monday, August 23, 2010

Hujung Minggu @ Rumah Pak Chaq

Entry ibu kali ni adaah berkenaan kita pi berhujung minggu kat umah Pak Chaq Amin kat Taiping last week... Kali ni xtvt kita padat gak arr... tak sempat la nak relax.. Asyik kuaq jalan je.. Selalunya kita pi lepak2 je.. Malas nak jalan2.. tapi kali ni sebelum pi kita dah plan nak pi jalan coz kita pi pon dah petang sabtu n tgh ahad tu dah balik dah... Kita kena balik awai la coz kita dah ada plan lain kat Prai plak.. hehe

Ni Amin ngan abang Aiman time kita sampai umah Pak Chaq... Sampai je, dok sat, terus kita pi kilang baju.. Hehe... Ibu dah plan ngan Pak Chaq nak pi tengok kilang tu.. Mana la tau ada baju2 yang best yg leh dibeli... Tapi memang best arr.. Kilang ni distributor untuk jenama Alain Delon, Orlando dan sebagainya... X larat ibu nak tulis.. haha.. Ada banyak baju lelaki la kat sini.. Slack n kemeja pon banyak gila.. Sume morah2 je berbanding ngan harga kat kedai... Best2.. Ibu suka sangat... Rabak gak arr poket beli belah kat sini... haha..

Orang lain sume sibuk shopping, so, abang Aiman kena jaga Amin arr... Lagipun abang Aiman memang willing to jaga amin... haha.. Sayang abang Aiman..

Pastu, kita pi kedai baby kat Taiping... Tajuk kedai ni Manjaku One Stop Baby Centre... Besaq arr kedai dia...Lagipon time kita pi ni, dia tengah wat sale... Ibu suka!!!... kalu pi umah pak Chaq, ibu mesti pi kedai nih...Yang bestnya, kedai ni takdak kat Penang.. Padahal, Penang lagi maju dari Taiping.. Ibu pon konpius.. haha

Sebenaqnya kunjungan ibu kali ni ke kedai tu adalah untuk membeli jogger untuk Amin... Stroller Amin yang dok pakai la ni pon beli kat situ... jogger ni senang sket kalu nak bawak pi jalan2.. Stroller tu cam besaq gak arr.. Cari punya cari... X jumpak pon yang berkenan di hati.. haha.. Takpe arr, bukan urgent pon kan Amin.. ibu saja je nak cari satu jogger untuk Amin... Pastu, bapak bagi la Amin try walker... Amin masuk dalam walker tu terus takmau keluaq dah... Sudah, bapak kata, beli ja lah... Haha... Ibu kata takmaulah coz ibu dah aim dah kat butik Anakku walker mickey mouse... hehe.. Tapi bapak kata, takyahlah mickey mouse... huhu... Ibu kata plak.. tengoklah nnt camne... Kalu bapak yang beli konpom bukan mickey mouse.. huhu...

Pastu, kita pi pasar ramadhan la cari apa yang patut untuk buka puasa malam tu... Lepas buka posa n solat terawikh, sume dah letih... Amin tido ngan Abang Aiman n Kakak Hannan la malam tu... Best je ibu tengok kalu Amin ada kakak n abang nih.. hehe..


Tengok tu, bukan main sedap lagi depa 3 orang nih tidoq.... Amin tidoq ngan abang aiman n kakak hannan sampai ke pagi.. Nasib baik gerak bangun sahur sume mau bangun... Kalu x, susah arr.. hehe.. Amin pon bangun gak sahur... Minum susu arr.. Pastu sambung tidoq balik... Baik sungguh anak ibu nih.. Ke letih?... haha...

Keesokan harinya kita pi kilang baju baby plak... Tapi sangat sedih coz dia tutup hari ahad... Semalam kita x leh pi coz dia dah tutup kul 4 ptg... hari ahad tutup terus plak.. huhu... Takpe, nanti kita mai taiping lagi k... Hehe... Ibu tetap nak pi tengok gak len kali.. hehe..Lepas tu, kita pon balik la.. Kita pi jalan2 kat Prai plak..Kita shopping baju untuk pak lang, mak lang, farhan, ammar n aina yang berada jauh di Australia sana... Esok lusa kita leh pos kat depa...Kiranya kita shopping sampai bukak posa dalam kereta la... Haha.. Sampai Bukit Selambau dah pukul 8 malam... Hehe.. itulah kisah Amin hujung minggu lepas... Sayang anak ibu nih... Ummuuaaahh2.....

No comments:

Post a Comment