Blogger Backgrounds

Tuesday, August 10, 2010

Seharian di USM, penang

Hari ni ibu nak entry pasal amin kat USM... tempat ibu belajaq n bekerja... Amin kena tau la ibu amin study kat ne... hehe... 7 Ogos baru ni ibu kena bertugas sempena majlis konvokesyen... ibu kena masuk dewan konvo sidang petang untuk tengok student ibu ambik ijazah... Kiranya wakil pusat pengajian la... So, ibu ajak la amin ngan bapak sekali.. Kalu x masa mana ibu nak lepak ngn amin n bapak?...Kiranya quality time gakla ni sambil bekerja.. hehe...Tapi amin ngan bapak bukan pi jalan2 tapak konvo pon.. haha.. dok lepak je dalam bilik ibu sampai ke petang... bosan x amin?... ibu tanya nape bapak x bawak amin jalan2 tapak konvo?.. Bapak kata orang ramai sgt... malas la tu bapak tu..

Terpaksa la amin lepak dalam bilik ibu.. nasib amin cool je... main ngan bapak je la.. Kita sampai awai kat USM coz ibu takut lewat.. Ibu kena siap nak masuk dewan dalam pukul 2 petang... Sebelum tu lepak kat opis la main ngan amin... Nak pi melawat tapak konvo pon panas sangat masa tu...

Lepas tu dalam pukul 1.45 pm cam tu, ibu pon pi la dewan konvo... Kat USM dewan konvo dia nama Dewan Tuanku Syed Putra... Tinggalla amin dok ngan bapak... Bapak kata amin tido je.. Bangun main jap, tido balik.. maklumlah sejuk.. umah kita mana ada aircond kan amin... haha

Takpe arr, sekali sekala sudah tido dalam aircond.. Amin ngan bapak pon lepak la sampai ibu keluaq dewan.. lambat gak la ibu kuaq dewan.. Dalam kul 5 camtu baru selesai sidang petang tuh... huh...Best gak la tengok org ambik ijazah...

Ni ibu ngan member ibu kat bilik persiapan sebelum masuk dewan... Kena pakai jubah akademik...Depa siap bagi taklimat nak jalan macam mana n duduk kat mana dalam dewan tuh...
Tapi kat dalam dewan x dak sapa plak nak tolong tangkap gambaq.. jurukamera pon x lalu depan ibu.. huhu... Camne dia nak lalu kan?
Ni student ibu yang berjaya grad tahun ni... Dia buat final year project ngan ibu... Siap bagi ibu hadiah tu... Ibu feel upset la coz x sempat nak beli bunga ke bagi kat dia... Congrates Kelly!! Dia x sempat nak jumpak ibu masa keluaq dewan coz cari ibu x jumpa.. macammana nak jumpa, keluaq dewan je ibu terus balik mai jumpak amin.. pastu dia pon mai la cari ibu kat bilik... Tapi ibu dah siap tukaq baju.. Kira ok la coz dia pon dah siap hantaq jubah...

Pastu, kita pon pi la kuaq cari makanan... Kitakan x makan tengahari.. oppss silap... ibu ngan bapak je.. amin dah makan.. amin dah minum berbotol2 susu sepanjang ibu kat dalam dewan... haha... ibu nak ajak bapak jalan2 tapak konvo.. tapi orang terlalu ramai.. so, kita decide makan kat pantai seagate la.... lapaq2... lepas makan kita pon pi la jalan2 kat queensbay... ummuuuaahh2... Sayang amin sangat2...

No comments:

Post a Comment