Blogger Backgrounds

Tuesday, May 20, 2014

Hari Sukan Graduan Kecil 2014

Entri ibu kali ni nak cerita pasal hari sukan Graduan Kecil.. Graduan Kecil ni sekolah amin la.. Hari sukan sekolah amin ni berlangsung pada 18 Mei 2014, hari ahad lepas di Padang Sony, Seberang Jaya..Tema dia, " Kecil-kecil cili padi, Graduan Kecil beraksi lagi"....Memang bulan April n Mei ni bulan sukan sekolah2 kat Malaysia ni kot sebab ibu tengok kawan2 ibu pon letak gambaq hari sukan sekolah anak2 depa dalam facebook n instagram... Ok, Jom kita layan gambaq2 amin di hari sukan..

Masa ibu snap gambaq ni baru pukul 7 pagi.. Amin buat muka ketat sebab still mengantuk lagi.. Padahal semalam sikit punya excited nak p hari sukan.. dah susun kasut n socks kat depan pintu... Bila pagi menjelma, amin takmau bangun pulak... Amin kata kat ibu amin nak tidoq, takmaula p hari sukan.. hahha... mana boleh... sila bangun cepat amin, bas dah tunggu kat sekolah... Nampak tak gambaq kat atas tu amin dok tarik bip yang cikgu suruh pakai siap2 kat rumah... amin tak suka pakai bip.. siap tanya ibu pasaipa kena pakai.. kena pakai la sayang sebab bip ni mewakili rumah yang amin masuk... Ibu tak berapa berkenan la kaler bip ni.. tapi terpaksa pakaila amin sebab amin masuk rumah Ciku.. Memang inilah kalernya.. haha...

Lepas hantaq amin p sekolah, ibu ngn bapak p sarapan dulu... Lepas tu baru ibu n bapak bertolak ke Padang Sony.. Amin p dengan kawan2 la naik bas.. Macam cute ja budak kecik2 naik bas sekolah... alahai.. can't take my eyes of u la sayang... Gambaq kat atas ni keadaan padang yang pihak Graduan Kecil siapkan untuk hari sukan tu... Colourful... ibu sgt impressed... Cantikla..

Ni pulak khemah yang disediakan untuk ibu bapa... ada 800 biji kerusi yang disediakan.. tapi ramai gila yang kena berdiri bawah pokok.. nampak sgt yang mai tu lebih dari 800 orang kan amin... Ibu n bapak dok bawah khemah ni la sementara nak tunggu perbarisan bermula...

Tudia.. Mai dah perbarisan... Banyak sungguh cawangan sekolah ni.. Ni kira first time ibu tgk budak- budak kecik berbaris ni.. rasa nak gelak pon ada.. Perbarisan ni start dari pelajar yang berumur 3 sampai 6 tahun.. Bila sampai turn 3 tahun berjalan, dah macam anak ayam hilang ibu, ibu tengok.. merata depa pi.. hahahhaha... cute sgt2... bila mak n bapak depa panggil dari luaq, ada yang nangis..ada yang tak mau bergerak sampai cikgu kena dukung... ada yang nak pi kat mak bapak depa sampai cikgu kena buat announcement suruh ibu n bapak duduk jauh sikit dari anak... hahaha... lawak ok...

Ok..ok.. ibu dah nampak amin.... Ibu tengok perbarisan 4,5 n 6 tahun ok ja... 3 tahun tu maybe kecik sgt kot... hahah... tak boleh berhenti nak gelak ibu ni... cute sgt... amin bukan nampak ibu pon.. Bila dah settle sukan, ibu p ambik amin, amin tanya ibu, "ibu tengok dak amin berbaris?... ibu dah sampai ka belum masa tu?.. amin tak nampak ibu pon"... " of course my dear... mestila ibu dah sampai masa tu... amin yang tak nampak ibu.. sebab.....

Ni la sebab dia.. amin dok kalut sembang ngan kawan sebelah... sembang apa taktau anak ibu nih.. hehe... Nasib baik ibu berjaya snap gambaq amin walaupon orang ramai sangat... ibu snap dari jauh ja.. sebab tu amin tak nampak ibu...

Ok, senamrobik dah bermula... Ibu ada ambil video.. Nanti amin tengok kat bawah na... Memang cute sangat.. Pandai sungguh budak2 kecik menerima arahan... Kalau kat rumah boleh dengar arahan camni kan bagus amin.. hehe...

Ibu dengan tok n tokwan tersayang yang sgt2 sporting... Tok n tokwan mai dari Bukit Selambau semata2 nak bagi moral support kat amin.. Pukul 10.30 camtu tok n tokwan sampai... Saaaayyyaaannnggg tok n tokwan sangat2....

Bapak n Abdullah tengah tengok amin main sukan... Mama n Abdullah pon mai semata2 nak bagi moral support kat amin.. Semua orang sayang amin tau.... Saaayyyyaaanggg mama n adik sgt2 kan amin... ummuuaaahhhh

Amin tengah lari nak masukkan bola ping pong dalam sudu then bawa pi letak dalam bekas teloq tu ikut kaler yang dah ditetapkan... Ni nama dia proses mengenal colour... Alhamdulillah anak ibu tak buta warna... Syukur padaMu Ya Allah...

 Ok.. dah letak ikut kaler yang sepadan.. Syabas bete.. I love U... Tak lama lepas tu, dalam 2 minit lepas amin letak bola ping pong dalam bekas tu, angin pon bertiup kencang n gerimis pon mengundang... hehe... Cikgu2 pon kalut la bawak anak murid semua masuk dalam khemah.. Ibu pon cepat2 la cari tempat berlindung... Tak sampai 5 minit, hujan turun dengan selebat2nya... Memang basah lencun la walaupon kami dok dalam khemah sebab ibu dok kat tepi ja.. orang ramai sgt.. Ibu pi cari tok, tokwan, bapak, mama n adik.. Nasib baik jumpa... hehe

Tak lama lepas tu pihak Graduan Kecil pon buat announcement hari sukan dibatalkan dan akan digantikan pada lain masa dan ibu bapa boleh mengambil anak masing2 di khemah yang anak2 duduk mengikut cawangan sekolah..... hahahha... Cian anak2 semua semangat nak main sukan.. takpe, ada rezeki kita main lagi na sayang.. Amin baru main satu acara...  Bapak pon terusla meredah hujan p ambik amin.. Walaupon pakai payung, bapak basah lencun sebab hujan lebat sangat...

Amin happy sbb bila amin mai masuk dalam khemah tu, tok, tokwan, mama n abdullah ada... happy sangat2 kan amin... Tq tok, tokwan, mama n abdullah sebab mai bg moral support kat amin.. Amin really appreciate it... ummuuuuaaahhhh

Ni la video senamrobik anak2 Graduan Kecil yang ibu sempat ambik... Ibu pon taktau amin dok celah mana.. Memang mabeles... Selamat menonton sayang... Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

1 comment: