Blogger Backgrounds

Wednesday, May 14, 2014

Kolam Renang Majlis Perbandaran seberang Perai

Entry ibu kali ni pasal amin p berenang kat kolam renang MPSP baru ni... Kolam renang MPSP ni terletak betul2 sebelah masjid seberang jaya... Masa operasi dia setiap hari kecuali jumaat... Okla kan amin.. ibu kan kerja hari jumaat.. kita pun nak p weekend ja la kan...Untuk pengetahuan amin, Amin bukan suka pon nak pi berenang kat swimming pool semua ni.. Ibu ja yang terlebih excited... haha.. Ibu kalau boleh nak anak ibu pandai berenang.. Semua ni untuk keselamatan amin jugak.. Lagipun berenang ni baik jugak untuk kesihatan.. Masa amin umoq 2 tahun ibu dah start dedahkan amin dengan aktiviti berenang ni..  Tapi masa tu amin memang takut sangat.. memang melekat ja atas ibu.. Bila ibu rendam dalam ayaq mula la meraung macam kena pukul.. adoyai.. ibu pon give up n tak jadila join kelas swimming utk amin.. Nasib baik duit boleh dapat balik.. kalau tak buat rugi ja.. hahha... Lepas tu masa amin 3 tahun, ibu try lagi nak bagi amin masuk swimming class... sama jugak.. bila rendam dalam ayaq meraung macam kena rotan... Pastu cakap kat ibu amin nak tengok ja depa swimming.. amin dok tepi ja... hahaha...Bila dah masuk 4 tahun ni, ibu try dulu la bagi amin biasa dengan swimming pool then baru kita hantaq swimming class k..

Ha, hari ni bapak cuti, makanya bapak akan bertugas sebagai instructor berenang amin.. berenang la sgt... Duduk kat tebing sampai setengah jam baru nak celup kaki dalam ayaq... tu pon jenuh pujuk.. Siap marah ibu pasaipa swimming suit amin ni pendek sgt... malu la apa la.. haha... takpala, bukan ada orang tengok amin pon... ibu n bapak ja... Nanti ibu beli yang seluaq panjang na amin... Ibu rasa cute kalau tengok budak-budak pakai baju renang takat peha tu.. haha.. tak senonoh kan ibu ni...

Ha, sampai panas terik baru mau masuk dalam ayaq... ok, dah boleh senyum... ibu kata dah, syok tau masuk dalam swimming pool ni...

 Ok, bapak a.k.a instructor tak bertauliah sedang mengajar anaknya mengodekkan kaki dalam ayaq...

Ish.. ni nama dia buli bapak... ada ka suruh bapak tolak dia merata p keliling kolam tu... Cian bapak.. Dah macam tengah mesin rumput ibu tengok... hahahhaa

ok.. dalam setengah jam camtu, amin dah pandai kodek kaki sendiri.. Ibu suruh amin feeling jadi ikan ka, ship ka... barula amin start kodek kaki.. amin kata amin nak jadi itiklah... haha.. suka hati amin la jadi apa pon.. yang penting jangan takut ayaq dah lepas ni..

Lepas dah pandai kodek kaki dalam ayaq tu, bapak pon naik la atas... tinggalla amin sorang2 dalam kolam renang tu... Saja ja bapak biaq amin dalam kolam tu sebab bapak kata nak suruh amin pandai balance kan badan.. nanti senang la nak berenang... Ibu risau.. tapi bapak kata biaq ja.. camne amin nak berdikari, ibu asyik susah hati ja..... biasalakan amin.. hati ibu mana sama ngan hati bapak...

Lama sikit amin buang pelampung pulak... dok berjalan pulak la dalam kolam renang tu.. Nasib baik 0.5 meter ja kolam ni... Amin tau dak anak2 kawan ibu dah pandai berenang kolam org dewasa dah umoq sama dengan amin.. Amin baru nak belajaq masuk dalam ayaq.. hehe.. Takpala amin... cepat ka lambat ka, yang penting boleh berenang sudah...Tapi kali ni ibu bawak amin pi swimming pool amin dah berani sikit... Siap takmau balik lagi... Nanti kita pi lagi na sayang.. Nak masuk Kolam renang MPSP ni bukan mahal pon.. Budak rm 1.50, dewasa rm 3... Nanti ibu bawak amin p lagi na... Lepas tu kita masuk swimming class na.. Takmo meraung meraung dah tau... Amin dah besaq dah ni... Nanti ibu cubit baru tau... hehe..Ibu sayang amin sgt2... ummuuuaaahhh

No comments:

Post a Comment