Blogger Backgrounds

Wednesday, May 7, 2014

Kereta Biru- Hadiah dari Pak Chaq

Entry ibu kali ni pasal kereta biru amin... Kereta biru ni Pak Chaq hadiahkan kat amin sempena birthday amin yang ke 2, masa tu tahun 2012... Thank you so much Pak Chaq.. Amin sayang Pak Chaq sgt2... Walaupun amin dah dapat kereta ni 2 years ago, tapi ibu tak cerita lagi sebab amin takut sgt nak naik kereta ni.. Kereta ni sgt hebat n dasyat sebab ada robot boleh pusing2 kat depan n panel dekat stereng keluaq tulisan A,B,C until Z... Dekat belakang tu ada radio, siap boleh main MP3... boleh cucuk pendrive n masukkan cd plak tu... Memang mabeles... Pak Chaq punya pilihan memang dasyat... Sayang Pak Chaq ketat2...

Selepas 2 tahun baru amin berjaya hilangkan ketakutan kat kereta ni... Kereta ni dok simpan elok n bertutup dengan kain ja kat rumah tok n tokwan sebab sebelum ni kalau amin nampak ja kereta ni mesti amin lari n nangis... Tok n tokwan kata kat ibu tak payah paksa amin naik.. Nanti sampai masa main akan naik sendiri... Ibu hairan jugak sebab ibu tengok anak kawan2 ibu relax ja naik kereta camni... Tapi amin ni memang fobia dengan benda bunyi2... sampai la ni.. ibu pon taktau pasaipa... La ni pon kalau ibu on kan radio or music box kat belakang tu, amin akan lari, takmau dah naik kereta tu... Robot kat depan tu pon tak boleh play.. kalau play nnt amin nangis sebab takut... Uish.. Pak Chaq beli kereta ni mahal sgt sbb function dia yg banyak tu.. tapi amin mute kan semua benda plak.. huhu... Tapi tok n tokwan kata nanti amin ok la tu... La ni amin mau naik kereta ni pon dah kira ok...

La ni amin kongsi la naik dengan adik.. Ni masa baik la... masa gaduh, sekupang pon tak laku kata orang kedah...Masa amin dapat kereta ni adik tak lahir lagi.. La ni adik pon dah 2 tahun... Yang bestnya adik langsung tak takut naik kereta ni.. Kalau robot tu naik pon adik ok ja.. Kalau ibu on music box pon adik relax.... Amin apa lagi, lari la.. siap ajak adik lari sekali.. haha...

Itulah kisahnya amin bersama kereta biru hadiah dari Pak Chaq... Amin memang sayang sgt dengan kereta ni... Tapi kereta ni kita tinggal kat rumah tok tokwan la.. mana boleh bawak mai rumah kita... Rumah kita kecik sgt.. haha... Boleh start enjin ja la kalo amin bawak kereta ni mai rumah kita... berjalan sikit ja berlaga semua benda... Takpa, kita main kat rumah tok tokwan sudah.. Kitakan balik tiap2 minggu kan amin... Ibu sayang amin sgt2.... ummmuuuuuuaaahhhhh

No comments:

Post a Comment