Blogger Backgrounds

Monday, November 22, 2010

Australia trip- CityCat

Entry kali ni ibu nak citer kat amin kita p pusing2 Brisbane naik feri... Feri dia x macam feri kita p Penang... feri dia macam feri p langkawi.. Tapi canggih sket la.. hehe... Amin pon x pernah tgk lagi feri langkawi kan?.... takpa, nnt ibu tunjukkan... Feri ni function dia macam feri kita gak la...Public transport... hantaq penumpang ke destinasi yang dituju... Tapi dia berenti selalu macam LRT... haha... So, nak p pekan pon boleh naik feri nih... Ada kengkawan mak teh p universiti depa pon naik feri nih... Feri ni depa panggil CityCat...

Ni kat Guyatt Park... Tempat kita naik feri tu... Kita bayaq untuk buat pusingan... Nanti kita turun balik pun kat cni jugak la... Tambang dia dalam 8 AUD sorang... Kira ok la kan?... Lama gak la kita bersiar2 atas feri tuh.. Sampai naik boring dah ibu.. haha

Ni bapak ngan amin kat terminal yang kita naik... Amin dah tido la plak... hehe...

Ini adalah antara pemandangan yang dapat dilihat masa naik CityCat tuh.... Cantik2 rumah depa kat sana... Tepi2 sungai je... kalau kita boleh gak buat macam ni tapi kat Sabah n Sarawak je la...


Ni la tempat duduk dalam CityCat tuh... Free seating.. Nak dok mana pon boleh... Selesa sangat... and one more thing, kat sana sume public transport ada tempat untuk stroller and OKU... Kalau naik wheel chair pon mmg senang sgt nak naik public transport... Best2... Jom kita layan gambaq2 amin dalam CityCat.... ummuuaahhh2...


amin syok ibu tangkap gambaq dia... hehe


Amin ngan ibu kat bahagian luaq CityCat tuh... Dah bosan dok dalam... Tgk dari luaq plak.. Fresh air...best2... dalam aircond.... x best... hehe

Amin, ibu n mak teh berlatarbelakangkan bandar Brisbane....


Amin nampak x apa kat belakang tuh?... Itulah Eye on Brisbane....


Amin ngn bapak kat terminal Parklands 1.... Kita kena turun tukar feri kat cni coz feri yang kita naik tu nak p servis.. haha... Adaka plak camtuh.. Hantaq la bagi sampai dulu kan amin?...Ibu sambung lagi citer kat Aussie lepas ni k.... Ummuuaaahh2... Sayang Amin sgt2....

No comments:

Post a Comment