Blogger Backgrounds

Monday, November 22, 2010

Australia trip- apartment n kereta sewa di BRISBANE...

Entry ibu hari ni pasal kita p Australia hari tu... lama sungguh nak update citer p australia nih... Ibu lupa.. haha... Bila ibu tgk balik album baru teringat ada banyak lagi benda ibu nak post... Hari tu x sempat, bila ada masa terlupa plak... hehe..

Hari tu masa kita kat Brisbane, kita sewa apartment kat Toowong Village... Ni la pintu masuk apartment yang kita sewa tu... apartment nombor 56...Kira ok gak la harga dia... 200 AUD semalam... Ada 2 bilik n fully furnished... Leh masak n basuh baju sekali... Kat sana kalu x leh masak susah gak arr.... takkan nak makan roti je sampai 3 hari... huhu.... Kita ni tekak melayu kan Amin?... Amin pon dah makan bubur nasi dah masa tu... Tapi ibu n tok tak masak untuk amin kat sini... Amin makan nestum australia.. hehe.. Nasib baik amin maintain je... ummuuuaahh..


Ni la dapur dia.... Very nice... ibu tiba2 rasa nak buat rumah camni... kecik dan comel.... Tapi tok kata nnt kalau tok mai, tok nak tido mana?... haha...

Ni amin ngan mak teh kat ruang tamu.... Ada tv, tepon, internet dan sebagainya... ada balkoni lagi... lupa plak ibu nak ambik gambaq... ish2... pelupa sungguh ibu nih...

Ni bilik air dia.. Siap ada washing machine n dryer lagi.... best sgt.. Umah kita kat Malaysia x dak dryer, apa lagi, buat2 cam perak (bahasa kedah k) la.. haha.. Dry kan baju dalam 2 jam, pastu terus lipat.. best2... ibu suh bapak beli satu, bapak kata lain tahun... haha...
Ni bilik yang ada kat dalam apartment tu... Tok n tok wan booking bilik ni..Satu bilik ada 2 katil single n satu bilik lagi ada 1 katil double.... cukup la untuk kita 5 orang tido...

Ni bilik utama la kot coz ada tv n almari yang agak besaq.. bilik yang satu lagi tu agak kecil la almari dia...

Ni lah tv n almari tu... bapak, ibu n amin booking bilik ni... hehe... Tok n tok wan kat bilik satu lagi...

Ni ruang makan kat apartment tu... Sangat selesa untuk bercuti satu family... Bukan kita nak duduk sgt.. Kita kan nak p jalan2.... hehe.. tapi kalu convert duit malaysia dah boleh dok hotel 5 star dah nih... hehe

Ni amin n tok wan kat ruang tamu apartment tu... Sweet je ngan sofa merah dia... Ibu berkenan.. hehe

Ni plak kerete sewa yang kita sewa kat sana... Nama dia TARAGO... kalu kat Malaysia macam ESTIMA la... Best2... Harga pon ok... Sehari 60 AUD.... Sekali dengan GPS n baby car seat
lebih kurang RM 200 la sehari... Ok, nnt ibu sambung lagi citer kita kat australia k... Ibu sayang amin sgt2... ummuuaahhhhh..

2 comments:

  1. wahhhh bestnyer amin jenjalan dah kat australia, hehehe....mesti best kan??

    ReplyDelete
  2. haha...ni la 1st time amin kuaq dari m'sia... yu'xan nnt leh p serata dunia la kan?.... daddy yu'xan yang bawak 'belon' tuh... hehe

    ReplyDelete