Blogger Backgrounds

Thursday, October 14, 2010

Trip to Australia.... 1st time amin naik kapai terbang...

Hari ni ibu nak citer pasai pengalaman pertama amin naik kapai terbang.... hehe... org putih kata aeroplane... x pon kita sebut flight... hehe... Ni entry yang agak lambat la ibu masukkan... Lepas balik hari tu banyak sgt kerja, x sempat nak update amin punya xtvt... xpe, amin still leh tau kan... Ok, pengalaman pertama amin naik flight adalah dari penang ke kl.... ibu risau gak, camne la gelagat amin bila dok dalam flight tu... Tapi alhamdulillah, amin ok sgt... x nangis, x meragam... tapi takpela.. nak p kl jap je.. sembang2 jap, tgk2 dah sampai... Pastu kita ambik flight p australia plak... Yang ni lagi la ibu risau.. nak duduk 8 jam dalam flight tu... boleh ke nih?.. haha..
Ni gambaq amin n bapak sebelum naik kapai terbang nak p Gold Coast... Tau dak pasaipa kita turun Gold Coast? Padahal kita nak p Brisbane kan.. haha.. Pasai kita naik Air Asia... Tempat terdekat ngan Brisbane yang Air Asia landing adalah Gold Coast... Nilah first time ibu naik Air Asia.. macam2 ibu dengaq orang citer pasal air asia nih... rasa macam naik bas la, bergegaq la n macam2 lagi... Tapi ibu rasa nak try la, lagipon tambang dia murah banding yang lain.. Ibu suka.. Lepas ibu naik ni, ibu rasa ok je... X dak la beza apa pon.. Cuma x dak la tv kat setiap tempat duduk macam MAS tu... tapi ok la rasanya... Tempat duduk selesa, anak kapal pon baik2 belaka.. x dak la bergegaq sangat pon.. hehe...Kira ok la untuk pergi bercuti...

Ni tok n tok wan tengah berehat sementara nak tunggu berlepas.... Sembang2 dulu... haha... Jom kita tengok aksi amin dalam kapal terbang.. hehe... Nasib baik sepanjang 8 jam tu amin x la meragam sgt... cuma x berapa syok la kot... bukan rumah nak melentang2... haha....


Amin pon ada 1 tempat sendiri.... Ibu silap, sepatutnya ibu ambik yang seat baby tu... Maklumlah, 1st time bawak baby naik kapal terbang... Mana ibu tau... Nasib amin dah leh duduk.. hehe.. Ok la tu kan amin?... selesa apa dok seat sorang2.. haha... kalu x larat nnt baring la.. amin bukan panjang mana pon.. hehe...

Amin tengah lepak sambil hisap puting... Mak Chaq cakap, amin kena hisap puting atau hisap susu untuk elakkan bengang telinga masa nak kapal terbang nak take off n landing nanti.. So, ibu pon mengikut arahan la... lagipun, seperti yang sudah diketahui umum, puting tu mmg la sentiasa melekat kat mulut amin...

Nak duduk pon nak kena tok pegang tangan dia.. manja sungguh... ummmuuaahh....

Pasaipa tgk tok sgt tuh?... inilah first experience amin naik kapai terbang... Semoga bila amin boleh baca nnt, amin ingatla balik apa yang dah berlaku dalam hidup amin nih.... hehe.. ummuuaaahh... ibu sayang amin sgt2...


No comments:

Post a Comment