Blogger Backgrounds

Wednesday, October 5, 2011

Kucing a.k.a Cat...

Entry ibu hari ni adalah pasal kucing... Untuk pengetahuan amin, sebelum ni amin memang takut sangat dengan kucing... Kalau amin buat perangai sangat2, ibu akan kata camni... " nanti kucing gigit kaki".. terus amin berhenti buat perangai... sebab sebelum ni ada kucing nak gigit kaki amin masa amin kecik2... haha.... Lepas kejadian tu, amin memang x suka la n sgt takut ngan kucing... Tapi, sejak kita balik kampung tok last week, amin dah jadi baik ngan kucing coz kucing kat sana sgt friendly, manja n bersih coz dimandikan setiap hari... Jom kita tengok gambaq2 amin ngan kucing tu...


Masa sampai tu amin macam nak lari lagi bila tengok kucing... Tapi bila ibu pujuk2 kata kucing tu ok, amin pon startla takut2 berani.. maula jugak p dekat2... x la asyik nak lari je bila tengok kucing...


Aiseh.. dah berjaya pegang2 kaki kucing dah amin... Kalau x, kucing yang nak gigit kaki amin kan?... haha.... Mula2 pegang2 kaki dulu... Kucing ni x kisah pon amin usap2 kaki dia... maklumlah, kucing manja... kan amin?..


Pastu amin terus duduk nak pegang2 kepala kucing plak.... Tapi bukan pegang kepala je.. Cucuk mata kucing la pulak amin nih... adui... cian kucing tu...


Tengok tu, terus kucing tu merajuk... Sapa suruh amin cuuck mata dia?... Lain kali usap2 kepala je tau...



Amin dok nak p usap balik kucing tu... Amin nak mintak maaf kat kucing tu ka?... Tengok tu.. kucing tu x mo dah kawan ngan amin... Tengok, dia macam nak tolak amin... haha


Proses meminta maaf kepada kucing belum selesai... haha... Cepat amin, mintak maaf sampai kucing tu maafkan... Ibu x tau... sapa suruh amin cucuk mata dia... Ibu tengok amin happy sgt boleh main ngan kucing hari tu.. Tapi bukan semua kucing boleh buat main macam tu tau amin.. Ada kucing yang garang n suka gigit... Oklah amin, nnt kalau nak main ngan kucing pon, tengok2 dulu k.. jangan main terjah je k....ibu sayang amin sgt2... ummmuuuaahh


No comments:

Post a Comment