Blogger Backgrounds

Sunday, November 13, 2016

Majlis Konvokesyen Graduan Kecil

Hari ni ibu nak cerita pasal majlis konvokesyen Amin... Pejam celik, pejam celik Amin dah habis dah tadika... Cepatnya masa berlalušŸ˜.. Next year dah nak masuk standard 1... Hari ni merupakan hari Konvokesyen or hari Graduasi Tadika n Taska  Graduan Kecil.. Kali ni macam tahun lepas jugak, majlis ni buat kat Dewan Politeknik Seberang Perai...Untuk pengetahuan Amin, Amin start dok kat taska ni start dari Amin umoq 3 tahun... 4 tahun jugakla Amin kat sini.. Amin sayang sangat kat Graduan Kecil nih... Yang bestnya teacher bagitau ibu Amin dapat 3 anugerah sempena masa konvo ni... Tup-tup, Amin dapat 4 anugerah... Ibu betoi2 tak sangka anugerah yang last tu.. Congrats sayang ibu...

 
Ni gambaq formal Amin untuk majlis konvo ni.. Tangkap masa bulan 9 hari tu... Bapak yang siap Amin sebab masa tu ibu outstation p Makassar.. Pandai gak bapak pilih baju nu... 

Sijil tamat sekolah Amin disampaikan oleh Puan Fadzilah.. Pn. Fadzilah ni owner Tadika n Taska Graduan Kecil ni.. Amin pangge Guru Besaq kat Puan Fadzilah ni.. Sebab nama Amin start huruf A and Tadika yang amin p cawangan 1, makanya nama Amin kena pangge dulu la.. Amin orang nombor 2 naik pentas ambik scroll.. ibu punya kalut tak dan nak snap gambaq besaq kat skrin tu.. sbb nak ambik angle yang betoi.. kat situ dia tulis cita2 Amin.. Ibu pon x dan nak baca.. Tapi mama kata, cita2 Amin yang ditulis kat situ nak jadi Businessman.. Nak buka pasaraya n boleh dapat banyak duit... Mana Amin belajaq jadi mata duitan ni?... Hahaha.. Ibu tgk kawan2 Amin yang lepas Amin tu punya cita2 dasyat2 nau.. nak jadi pilot, doktor, cikgu... Kenapakah Amin melawan arus?.. Hahaha.. Takpala.. Jadila apa pon sayang.. Yang penting mesti beriman dan beramal soleh... Aminnnn...

Baguih gak nama huruf A and huruf depan2 ni Amin kan.. Boleh  Amin duduk atas kerusi sementara nak tunggu semua orang habis ambik scroll.. Ramai kot... Berbelas cawangan Graduan Kecil ni...

 Amin lepak ngan kawan2 sambil baca cita2 kawan2 lain yang dok tengah naik ambik scroll...

 Penuh stage dengan kawan2 Amin... cute sangat la budak2 ambik ijazah ibu rasa...

Posing sebelum turun pentas... Dah boleh cari kerja la abang Amin lepas ni.. Dah konvo dah kan... hahhahahah

Tok n tokwan mai bagi support kat Amin.... TQ tok n tokwan... Amin sayang tok n tokwan sangat2.. n really appreciate it...

 Amin bersama salah seorang teacher yang mengajaq Amin.. Teacher Hana.. Lawa2 la teacher Amin.. Patutla Amin suka p sekolah...

Amin bersama teacher Mona n teacher Fiza... Amin sayang semua teacher Amin... Statement dari Amin tau.. bukan dari ibu.. hehe

 Amin bersama Wall of Fame TGK 1... TGK 1 tu cawangan Taman Pauh... Cawangan dekat rumah kita.. jalan kaki pon sampai..

 Kita bergambaq dengan owner Graduan Kecil...

Ni masa mula2 masuk sebelum acara bermula... Amin n kawan2 akan mengalunkan Asma ul Husna... Beratoq dekat tempat makbapak duduk.. mestila ibu p tangkap gambaq kan... hehe...Dah kenapa kopiah macam lebai kulup tu Amin?... Hentam sajala...

Adik, mama, tok, tok wan n ibu.... Tq semua sebab mai tengok abang amin konvo...Abang Amin love all of U !!!!!

Ibu n bapak selfie... Kasi can la orang tua selfie... hahhahaha

 Amin n kawan2...

Kanak2 6 tahun mengalunkan Asma ul Husna... Amin patut dok belakang ibu rasa.. Cian kawan belakang Amin tu x nampak... 

Ok.. sampailah sudah saat yang dinanti-nantikan... Mula2 Amin dapat anugerah Pelajar Terbaik Intensif Bahasa Malaysia... Yang ni sebab Amin dah sampai tahap 8... Memang patut pon sampai tahap 8 na Amin.. sebab kita orang Malaysia, kena pandaila Bahasa Malaysia.. hehe... Tapi ibu memang salute la cikgu2 sebab berjaya bagi anak2 GK pandai baca terutama Amin.. Kalau nak harap ibu.. ibu dok tunggu darjah satu baru nak ajaq baca..ibu dok kira nak suh amin main ja.. Ya la.. kan kecik lagi.. kecik2 masa untuk main, bukan baca buku.. hahahahah...nasib baik tok dok ajaq jugak amin baca sikit2.. yang lain tu cikgu yang ajaq.. mmg ibu berterima kasih sangat2 kat cikgu Graduan Kecil...

Lepas tu Amin dapat anugerah Pelajar Terbaik Peter n Jane... Hat ni pon lawak jugak.. selalu ja balik habaq kat ibu Amin x lepas level.. Ibu kata takpala.. bukannya UPSR nak stress2...baru 6 tahun kot..Ibu kata x lepas level pon x pa.. ibu sayang jugak.. Hahahaha.. Rupa2nya memang Amin n kawan2 berlawan kot kat sekolah nak dapat level tinggi..  Hampeh sungguh ibu Amin ni...  Sorry sayangggg...

Kat sekolah Amin buat apa pon semua pakai sistem bintang.. Campoq la kot akademik n ko kurikulum... Alhamdulillah.. Tahniah abang Amin.. Nanti boleh adik ikut...

Ha.. Anugerah yang paling last ni memang ibu taktau Amin akan dapat... Sbb cikgu tak habaq.. Ibu ingat 3 tu ja.. Lepas Amin ambik anugerah bintang tertinggi tu, ibu pon p la duduk balik kat seat ibu... Tiba2 ibu dengaq nama Amin sekali lagi.. Anugerah Akademik Tertinggi... Memang menitik ayaq mata ibu sayang.. Ibu betoi2 terkejut n terharu.. Sebab amin kalau kat rumah, memang payah nak buka buku n ibu pon x paksa.. hahahah...Bapak la kena p ambik gambaq.. ibu dah x leh p dah.. nangis!!!  i luv U sayang...  Congrats... Ibu sayang Amin sangat2... Ummuuuaaaahhhhhh...

No comments:

Post a Comment